Coremans in laatste instantie voorbij Alvarado

Coremans in laatste instantie voorbij Alvarado

Dante Coremans heeft in Hoogstraten zijn veertiende overwinning van het seizoen bij de nieuwelingen geboekt. Na een felle strijd ging hij zijn Nederlandse ploeggenoot Salvador Alvarado vooraf. Lennert Belmans werd derde.

Coremans en Alvarado namen van bij het begin het heft stevig in handen. Belmans, zaterdag nog winnaar in Lille, was de enige die enigszins in de buurt kon blijven van het duo van Callant-Doltcini. Arne Baers, Jonas Van Dijck, Lukas van der Vleuten, Mathis De Roeck, Nando De Rijck en Brent Blommen volgden een eind verderop en mochten hun podiumambities al snel opbergen.

Vooraan leek de beslissing te vallen toen Alvarado op het einde van de voorlaatste ronde een handvol seconden voorsprong kon nemen. Coremans gaf zich echter niet gewonnen en in de laatste modderstrook dichtte hij het gaatje om vervolgens zelf een kleine kloof te slaan. Alvardo slaagde er niet meer in om terug te vechten.

Coremans: “Eén lange spurt tot de finish”

“Toen ik in de voorlaatste ronde een foutje maakte in de modder kon Salvador wegrijden”, zei Coremans. “Er zat niets anders op dan alles te geven en een goede passage door de modder was voldoende om het laatste kloofje te dichten. Ik ging meteen door, het was eigenlijk één lange spurt tot de finish. In de eerste wedstrijdhelft hebben ik en Salvador het werk mooi verdeeld. Hij nam de kop aan de balkjes om een halve ronde de leiding te nemen, ik nam over aan de andere kant van het parcours. Samenwerken was ook nodig om te beletten dat Belmans kon terugkeren.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige