Dagzege levert Ryan Kamp ook leidersplaats op

Dagzege levert Ryan Kamp ook leidersplaats op

Ryan Kamp is de nieuwe leider in de Ridley Cup voor junioren. De Nederlandse kampioen won in Hoogstraten voor Niels Vandeputte en Pim Ronhaar en dat was voldoende om Tomas Kopecky, vierde, af te lossen bovenaan het klassement.

Doorgaans vormt zich in het begin van een cross een kopgroep waarna de sterksten stilaan wegrijden van de concurrentie, de junioren zorgden in eerste instantie voor een omgekeerd scenario. Na twee ronden waren er met Ronhaar, Kamp en Vandeputte drie leiders, even later sloot Kopecky aan en nog wat later deed Xander Geysels de kopgroep groeien tot een vijftal.

Toch bleken die eerste drie net wat meer in huis te hebben, want onder impuls van de sterke Ronhaar scheidden zij zich vervolgens toch weer af. Ook bij het ingaan van de slotronde kwamen ze nog met zijn drieën in aanmerking voor de overwinning. In de laatste loopstrook maakte Kamp het verschil, al gaf Vandeputte zich niet zomaar gewonnen. Kamp gaf zijn derde dagzege in de Ridley Cup echter niet meer uit handen.

Volgende zaterdag in Middelkerke start Kamp met twee punten voorsprong op Kopecky, al zijn dat er eigenlijk vijf. De Tsjechische kampioen moet immers nog zijn slechtste resultaat, de drie punten van Gieten, laten vallen. Kamp kwam niet aan de start in Boom en moet dus geen punten meer schrappen van zijn conto.

Ryan Kamp: “Ronhaar was de sterkste vandaag”

“Aangezien ik slechts met één echte concurrent rekening moet houden, denk ik dat ik gewoon in Tomas’ buurt zal proberen blijven. Overbodige energie verspillen hoeft volgende zaterdag niet”, stelde Kamp. “Ook hier was mijn eerste plan om vooral hem in de gaten te houden. Op zeker moment merkte ik echter dat hij het moeilijk had. Hij zat te zwoegen op zijn fiets en nam ook niet over. We reden met drie weg en voor mij was het duidelijk dat Pim (Ronhaar, nvdr) vandaag de sterkste was. Ik was blij dat hij zowat alle werk op zich nam en ik me kon beperken tot volgen. Hij zei me net dat hij in de slotronde lek reed, wat zijn plotse terugval verklaart. Mij gaf het de kans om zelfs nog voor winst te gaan en in de laatste loopstrook heb ik alles op alles gezet om ook Vandeputte af te schudden.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige