Marianne Vos slaat toe in slotfase

Marianne Vos slaat toe in slotfase

Aan het einde van een opnieuw boeiende wedstrijd bij de dames toonde Marianne Vos zich de sterkste in de slotfase. Ze ging haar landgenote Annemarie Worst en Kim Van de Steene vooraf. Worst blijft leidster in de stand van de Superprestige Ladies Trophy.

Wereldkampioene Sanne Cant behoorde tot de rensters die hun start misten, maar dat was niet meteen nefast want na één ronde kwam zowaar een peloton van achttien dames nog samen door aan de finish. Ceylin del Carmen Alvarado was vervolgens de eerste die het tempo probeerde op te voeren. Met Vos, Worst en Ellen Van Loy konden drie anderen mee in haar spoor. Maud Kaptheijns en Cant waren toen de eerste achtervolgsters, zij kregen gezelschap van de sterk terugkerende Van de Steene.

Cant moest even enkele plaatsen prijsgeven toen ze een fietswissel moest doorvoeren, Van de Steene ging ondertussen solo op zoek naar de kopgroep. De winnares van Boom slaagde erin om de kloof van veertien seconden te overbruggen en reed vervolgens ook meteen naar de leiding. We waren toen al in de op één na laatste ronde, maar het werd nog spannender toen ook Cant, Alice Maria Arzuffi, Alvarado en Denise Betsema heel sterk naderden.

Het sein voor Vos om de wedstrijd in handen te nemen. Haar versnelling kon enkel door Worst worden beantwoord, maar even later moest ook die toekijken hoe Vos meter na meter verder afstand nam. De strijd om de derde plaats werd beslecht in een sprintje, gewonnen door Van de Steene voor Betsema en Alvarado. Enkele seconden later bolde Cant ontgoocheld als zesde over de streep.

“De wind speelde een heel grote rol vandaag”, verklaarde Vos. “Op kop was het serieus beuken, in het wiel was het een pak aangenamer fietsen. Niemand zat te springen om de leiding te nemen, maar toen het groepje met Cant dichterbij kwam, heb ik toch maar een versnelling geplaatst. Ik voelde me nog goed en zag dat de andere dames in de kopgroep het stilaan wat moeilijker kregen. Annemarie ging nog even mee, maar uiteindelijk bleek ik toch het verschil te kunnen maken. Weer eentje bij op mijn palmares, het was de eerste keer dat ik hier reed.”

“Het was een beetje frustrerend dat ik het kleine kloofje niet meer kon dichten”, zei Worst. “Toen Cant en nog enkele andere rensters dreigden aan te sluiten, versnelde Vos. Aanvankelijk kon ik nog goed mee in haar spoor, maar uiteindelijk ontstond er toch een gaatje en met deze hevige wind was het vervolgens niet meer mogelijk om terug te keren.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige