Solozege en leidersplaats voor Witse Meeussen

Solozege en leidersplaats voor Witse Meeussen

Witse Meeussen, vorige week al winnaar van de Wereldbeker in Bern, heeft in het vooruitzicht van het EK nog wat extra vertrouwen getankt in Ruddervoorde. Hij won er de derde manche van de Ridley Cup voor junioren na een lange solo en is ook de nieuwe leider in de stand.

In de aanvangsronde duldde Meeussen nog het gezelschap van Luke Verburg, Pim Ronhaar, Ryan Cortjens en Jelle Vermoote, maar een ronde later liet hij die al allemaal ter plaatse. Hoewel Cortjens nog even in de achtervolging probeerde te gaan, liep het verschil toch snel op tot twintig seconden. Cortjens zag met Verburg en Ronhaar twee ploeggenoten van Meeussen terugkeren in zijn spoor, waarna deze laatste nog verder kon uitlopen en al vroeg in de wedstrijd vrij zegezeker was.

“Het was niet meteen mijn bedoeling om zo snel alleen door te gaan, maar in de eerste ronde had ik het gevoel dat het gerust wat sneller kon”, zei Meeussen. “Ik zette mij dan ook op kop om te proberen met een klein groepje weg te rijden, maar ik merkte even later dat ik helemaal alleen een kloofje had geslagen en dan heb ik niet meer getwijfeld. Als er nog zouden terugkeren, was het maar zo. Ik ben het van de vorige wedstrijden al gewoon om een kleine voorsprong te verdedigen, maar hier had ik het geluk dat ik bij de achtervolgers enkele ploeggenoten had. Dat heeft zeker geholpen om de voorsprong zo uit te bouwen.”

“Ik kan nu volgende week vol vertrouwen richting het EK in Rosmalen trekken. Een podiumplaats moet zeker mogelijk zijn. Ik had verwacht dat het vandaag iets moeilijker zou gaan, na een drukke week op school en ook qua trainingen. Qua vormpeil zit het dus zeker goed om in het EK iets te kunnen neerzetten.”

De strijd om de tweede plaats was heel boeiend Cortjens, Verburg en Ronhaar reden een tijdje met drie in de achtervolging, maar kort voor het ingaan van de slotronde konden met Lennert Belmans, Wout Vervoort, Joran Wyseure en Ward Huybs nog vier renners aansluiten. Toch waren het uiteindelijk die eerste drie die de dichtste ereplaatsen konden opeisen, met Cortjens voor Ronhaar en Verburg.


Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige