Eerste grote overwinning voor Alice Maria Arzuffi

Eerste grote overwinning voor Alice Maria Arzuffi

Alice Maria Arzuffi liet al vaker mooie dingen zien in het veld, maar doorgaans komt ze door een matige start niet echt in aanmerking voor winst. In Gavere heeft ze daar met een glansprestatie komaf mee gemaakt. De jonge Italiaanse was duidelijk de beste bergop en boekte haar eerste grote overwinning ooit.

Sanne Cant en Annemarie Worst gingen na een goede start als eersten het veld in en namen ook snel wat afstand van de eerste achtervolgsters Ceylin del Carmen Alvarado en Arzuffi. De rest met in volgorde Nikki Brammeier, Helen Wyman, Eva Lechner, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Katherine Compton, Kim Van de Steene en Lucinda Brand werd al in de openingsronde op relatief grote achterstand gezet.

Vooraan zette Arzuffi met succes de achtervolging in op het leidende duo, waar Worst een slipper maakte bij het insturen richting materiaalpost. Veel tijd verloor ze daar niet mee en ze kon opnieuw aanpikken. Op de lastigste stroken bergop bleek Worst echter toch net de mindere van de drie en toen Cant zich even later helemaal vastreed aan de voet van de lange klim bleef Arzuffi helemaal alleen over in de spits.

Cant reed opnieuw voorbij Worst, die het gezelschap kreeg van de sterk terugkerende Brammeier. Een volgende moeilijke passage op de lange klim van Cant leverde Arzuffi nog een pak extra seconden voorsprong op, zodat de Italiaanse nagenoeg zegezeker de slotronde kon aanvatten. Brammeier had ondertussen duidelijk afstand genomen van Cant en Worst en ging op weg naar plaats twee. Cant en Worst zagen in de slotmeters nog Wyman en Lechner naderen, maar konden uiteindelijk toch met zijn tweeën sprinten voor de derde plaats. Cantbleek net iets sneller, Worst had aan de vierde plaats wel genoeg om de leidersplaats in de Superprestige Ladies Trophy in handen te houden. Arzuffi nadert wel tot op twee punten.

“De Superprestige winnen is nog niet aan de orde, maar met deze zege ben ik heel gelukkig”, zei Arzuffi. “Gavere is echt wel een klassieker in het veldrijden en als je dan net daar je eerste grote overwinning kunt boeken, is dat heel mooi. Het lag er met de modder heel zwaar bij, maar met het vele klimwerk kreeg ik anderzijds een parcours op mijn maat onder de wielen. Klimmen is echt wel mijn ding.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige