Jente Michels en Aaron Dockx winnen bij de nieuwelingen

Jente Michels en Aaron Dockx winnen bij de nieuwelingen

Net als in Boom toonden Jente Michels bij de tweedejaars en Aaron Dockx bij de eerstejaars zich in Gavere de beste nieuwelingen. Allebei rondden ze een lange solo succesvol af. Voor Michels was het de achtste zege van het seizoen, Dockx zit al aan nummer dertien.

De eerstejaars gingen eerst op pad en Dockx nam meteen het heft in handen. Iben Rommelaere was de enige die aanvankelijk echt in debuurt kon blijven. Die kwam na één ronde door met vijf seconden achterstand, de Nederlander Menno Huising had als derde al 21 seconden aan de broek. Rommelaere moest vervolgens steeds meer terrein prijsgeven, hij kreeg het gezelschap van Huising en moest die even later ook laten rijden. De Nederlander bleef de hele tijd op iets meer dan twintig seconden achterstand hangen, maar Dockx bedreigen lukte toch niet meer.

“De eerste ronde ging het heel snel en toen kon ik al voor een groot stuk het verschil maken”, zei Dockx. “Daarna is het op zo’n zwaar parcours vooral van belang om een tempo vast te houden waarbij je niet over je toeren gaat. Huising reed blijkbaar zowat even snel, door de speakers bleef ik goed op de hoogte dat het verschil nagenoeg ongewijzigd bleef. Na veel snelle omlopen was dit een eerste echte moddercross. Ik kan beide wel aan, al is het in de modder toch wel wat technischer en op dat vlak kan ik nog vorderingen maken.”

Ook Michels solo van start tot finish

Bij de tweedejaars was het Jente Michels die al in de aanvangsronde solo een voorsprong kon uitbouwen. Mauro Delmé beperkte de schade aanvankelijk nog tot zeven seconden, maar een ronde later waren dat er al 23 geworden. Michels bleef ook in de tweede wedstrijdhelft verder wegrijden van de concurrentie, Delmé moest zich nog reppen om de sterk terugkerende Matyas Kopecky achter zich te houden.

“Mijn grote voorsprong aan de finish is toch wel een verrassing”, stelde Michels. “Een zwaar parcours zoals dit is in principe nog niet echt mijn ding. Daarvoor heb je vooral macht nodig en dat mis ik toch nog een beetje in vergelijking met enkele concurrenten die al wat meer body hebben. Nu had ik me wel wat specifieker op deze wedstrijd voorbereid en als de conditie goed is, kan je blijkbaar veel aan.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige