Ryan Cortjens boekt eerste zege van seizoen

Ryan Cortjens boekt eerste zege van seizoen

Na een pechvol seizoenbegin heeft Ryan Cortjens eindelijk een eerste overwinning geboekt. In de vierde manche van de Ridley Cup voor junioren bleek hij in de slotfase net iets sterker dan Witse Meeussen, die leider blijft in de stand.

Samen met Europees kampioen Pim Ronhaar konden Cortjens en Meeussen in de aanvangsronde een kleine voorsprong nemen op een groepje met Thibau Nys, Lars Boven, Yente Peirens en Luke Verburg. Nys ging nog even alleen in de achtervolging, maar de drie vooraan bleken toch wat sterker dan de eerstejaars.

Het trio bleef een halve cross samen, daarna probeerde Meeussen tot twee keer toe om het verschil te maken. Zijn ploeggenoot Ronhaar moest buigen, Cortjens bleek taaier en kwam terug in het spoor. In de op één na laatste ronde was het dan Cortjens zelf die op de lange klim zijn troeven op tafel gooide. Meeussen moest passen, kon in de slotronde nog even dichterbij komen toen Cortjens een klein foutje maakte, maar deze laatste zette vervolgens toch weer orde op zaken.

“Ik heb er lang op moeten wachten, maar het is wel meteen een heel mooie cross om te winnen”, verklaarde Cortjens. “Ik ben er dan ook heel blij mee, want tot nu toe was het seizoen één grote aaneenschakeling van ontgoochelingen. Ofwel liep het al mis bij de start, ofwel was er altijd wel pech mee gemoeid. En dat terwijl het gevoel wel altijd goed was.”

“Ook vandaag bleef ik niet helemaal van pech gespaard, maar mijn lekke band in de eerste ronde was gelukkig net voor de materiaalpost waardoor ik snel kon wisselen van fiets. Daarna heb ik enkele ronden bekeken waar ik beter was dan mijn twee gezellen en ik wist dan ook dat de lange klim de plaats was waar ik moest proberen om het verschil te maken. Dat lukte, maar toen ik in de slotronde even bleef haperen toen ik op een te grote versnelling stond, dreigde het nog opnieuw spannend te worden. Gelukkig kon ik het snel rechtzetten.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige