Sanne Cant helemaal terug in klassement na knappe zege

Sanne Cant helemaal terug in klassement na knappe zege

Vijfde wedstrijd in de Superprestige Ladies Trophy en na Annemarie Worst, Kim Van de Steene, Marianne Vos en Alice Maria Arzuffi kregen we in Zonhoven opnieuw een andere winnares. Wereldkampioene Sanne Cant beëindigde een lange periode zonder topzege en speelt meteen ook weer helemaal mee in de stand. Ze volgt nu op twee punten van Alice Maria Arzuffi, die de leiding overneemt van haar ploeggenote Annemarie Worst. Die werd slechts negende.

Worst startte nochtans goed en ging aanvankelijk vlot mee in het spoor van Nikki Brammeier, maar na een val – er zouden er nog veel volgen voor de Europese kampioene – begon ze weg te deemsteren. Brammeier nam zo snel ruim tien seconden voorsprong, maar toch konden Denise Betsema, Cant en Ceylin del Carmen Alvarado zonder veel moeite aansluiten bij de Britse.

Arzuffi was na haar traditioneel matige start ondertussen aan een stevige remonte begonnen. Op zeker moment, toen Brammeier vooraan al letterlijk was weggevallen, naderde de Italiaanse zelfs tot op veertien seconden van de drie leidsters, maar ook de Italiaanse ging vervolgens in de fout in de kuil waardoor haar opmars werd gestopt. Ze zou uiteindelijk vijfde worden, wat wel voldoende was om de leiding te veroveren in het klassement.

De strijd om winst draaide uit op een duel tussen Cant en Betsema, Alvarado moest in de slotronde immers enkele seconden prijsgeven. Betsema had al veruit het meeste kopwerk verricht, Cant koos haar moment om over te nemen en slaagde erin om de Nederlandse seizoensrevelatie op enkele lengten te zetten. De wereldkampioene kon die kleine kloof nog een beetje uitdiepen en genoot zichtbaar van de overwinning.

Cant: “Hopelijk komt de trein stilaan op snelheid”

“Dit doet inderdaad enorm veel deugd na een toch wel zware wedstrijd”, verklaarde Cant. “Na mijn mindere prestatie van zaterdag in Antwerpen vermoedde ik wel dat die vooral te wijten was aan de nasleep van mijn stage en dat het vandaag wellicht een pak beter zou gaan. Ik zei dat vooraf niet met zoveel woorden, want als het dan niet meteen lukt, volgt al snel weer commentaar. Het goede gevoel waarop ik hoopte, was er echter. Ik zat al enkele ronden klaar om te gaan, maar ik wilde mezelf niet tegenkomen en wachtte daarom tot de absolute slotfase. Ik had een tweetal stroken in gedachten waar ik het verschil moest kunnen maken en dat is perfect zo uitgekomen. Hopelijk komt de trein nu stilaan op snelheid en kan ik deze lijn doortrekken in de komende wedstrijden.”

Foto’s: ©Photopress.be/Tekst: Filip De Greef


twitter#superprestige