Mauro Delmé en Aaron Dockx beste nieuwelingen

Mauro Delmé en Aaron Dockx beste nieuwelingen

De wedstrijden bij de nieuwelingen leverden in Middelkerke overwinningen op voor Mauro Delmé bij de tweedejaars en Aaron Dockx bij de eerstejaars.

Mauro Delmé en de Italiaan Lorenzo Masciarelli maakten er bij de tweedejaars (foto) een beklijvende tweestrijd van. De Italiaan vertrok als afgeschoten door een kanon, Delmé moest alle zeilen bijzetten om zijn ontketende opponent weer bij te benen. “Dat lukte in de tweede ronde”, liet Delmé, goed voor zijn vierde zege van het seizoen, achteraf weten.

Na wat plaagstootjes over en weer leek Delmé een beslissende kloof te slaan toen de Italiaan even in de fout ging, maar zelfs dan bleef het nog pompen tot aan de finish, omdat Masciarelli niet wilde plooien. In de finale beende de Italiaan de koploper opnieuw bij, maar Delmé haalde uiteindelijk zijn slag thuis door nét iets sneller te spurten dan zijn tegenstander. Ook voor de derde plaats werd er gespurt. Lucas Janssen was Brent Delaere en Renzo Geurts een zucht te snel af.

Dockx met kleine voorsprong

Bij de eerstejaars maakten Kay De Bruyckere en Aaron Dockx al in de eerste van drie ronden het verschil. Toen De Bruyckere een slippertje maakte, wist Dockx wat hem te doen stond. “Gelukkig had ik goede benen en kon in de kloof met de achtervolgers intact houden”, klonk het achteraf tevreden. Gek veel voorsprong kreeg Dockx niet bij elkaar gefietst, want De Bruyckere weigerde definitief te plooien.

Iben Rommelaere en Niels Ceulemans maakten er een mooi duel van, met de derde plaats als inzet. Ceulemans maakte gebruik van een foutje van Rommelaere om richting laatste podiumplek te fietsen, op ruime afstand van Dockx en De Bruyckere, de nummers één en twee. Bij de meisjes was de Italiaanse Lucia Bramati de beste.

Foto: ©Photopress.be


twitter#superprestige