Telenet Superprestige klaar voor een nieuw seizoen

Telenet Superprestige klaar voor een nieuw seizoen

Vanmiddag werd de 38e editie van de Telenet Superprestige in Diegem voorgesteld. Zondag gaat het nieuwe seizoen van start in Gieten, de traditionele opener van het oudste regelmatigheidscriterium op de kalender. De grootste verandering volgt in de maand februari door de verhuis van de wedstrijd in Hoogstraten naar Merksplas.

Het nieuwe seizoen van de Telenet Superprestige wordt komend weekend op gang getrapt in het noorden van Nederland. Gieten is de eerste van acht manches in de 38e editie van dit regelmatigheidscriterium.

Wouter Vandenhaute, Flanders Classics: “De Superprestige heeft een heel grote en prachtige geschiedenis en daarom kijken we nu al uit naar de 40e editie. We staan als organisatoren inderdaad voor een overgangsperiode met de uitbreiding van de Wereldbeker die er volgend seizoen zit aan te komen, wat impact zal hebben op de kalender. Maar net omdat we vooruit kijken naar die editie nummer 40, tonen we dat we die geschiedenis van de Superprestige ook de komende jaren willen uitbouwen.”

Gieten verwelkomt de Superprestige naar goede gewoonte bij de start van het veldritseizoen en wordt gevolgd door tal van klassieke afspraken. Boom, Gavere, Ruddervoorde, Zonhoven en Diegem staan nog in 2019 op het programma. Na de jaarwisseling en de kampioenschappen trekken we naar de Kempen en verhuist Hoogstraten naar een nieuwe locatie in Merksplas.

Marc Van Gestel, organisatie Merksplas: “Op de veiling in Hoogstraten wordt er een nieuwe loods bijgezet, waardoor er geen plaats meer is voor onze wedstrijd. We wisten dat dit vroeg of laat zou gebeuren, maar ver verhuizen we niet. Merksplas ligt vlakblij Hoogstraten. We trekken nu naar een locatie midden in de natuur, waar we een parcours kunnen uittekenen over kasseien, veld- en boswegen, door het weiland en over nijdige hellinkjes. Een totaal andere wedstrijd dus dan de slijkcross in Hoogstraten, al blijft de naam Aardbeiencross wel behouden.”

Na Merksplas staat er nog één wedstrijd op het programma, de traditionele afsluiter aan de kust in Middelkerke. De Superprestige is blij mee te delen dat de winnaars bij elite mannen en vrouwen (top 8) met dezelfde prijzenpot beloond zullen worden.


twitter#superprestige