De Italiaanse Arzuffi wint solo in Boom

De Italiaanse Arzuffi wint solo in Boom

De Italiaanse Alice Maria Arzuffi heeft in Boom de tweede manche van de Telenet Superprestige gewonnen. Ze zette de wedstrijd in de laatste ronde naar haar hand. Haar landgenote Eva Lechner en de Belgische Sanne Cant mochten na een lastige race mee op het podium.

In het recreatiedomein De Schorre in Boom kregen de elite vrouwen een lastig parcours voorgeschoteld, met veel modder en gladde stroken. Van bij het startschot waren de favorieten vooraan te vinden. Al snel vormde zich een kopgroep met Ceylin del Carmen Alvarado, leider in de Superprestige, wereldkampioene Sanne Cant en Europees kampioene Annemarie Worst. Ook Yara Kastelijn, Alice Maria Arzuffi en Inge van der Heijden konden vooraan aansluiten. Het zestal maakte er een spannende wedstrijd van.

Kastelijn legde in de eerste rondes het tempo op. Alvarado probeerde wel weg te geraken, maar ze kreeg geen vrijgeleide. Enkel Van der Heijden moest vooraan de rol lossen. Ook Sanne Cant kreeg het af en toe moeilijk, maar de wereldkampioene bleef knokken.

In de voorlaatste ronde profiteerde Kastelijn van de fietswissels bij haar concurrenten. Ze ging solo op pad en fietste meteen een mooie voorsprong bij elkaar. Tot de Nederlandse een foutje maakte. Na haar valpartij in een afdaling kwam alles opnieuw samen.

Bij het ingaan van de vijfde en laatste ronde vond Arzuffi het welletjes. Alvarado kon aanvankelijk volgen, maar ook zij ging onderuit in de modder. De Italiaanse Arzuffi bouwde haar voorsprong verder uit en kon solo zegevieren in deze tweede manche van de Superprestige. Haar landgenote Eva Lechner kwam in de laatste ronde verrassend terug uit de achtergrond. Een en twee voor Italië dus. Wereldkampioene Sanne Cant kwam als derde over de finishlijn. De Belgische wordt zo de nieuwe leider in de Superprestige.

Winnares Arzuffi: “In Gieten had ik een mindere dag. Daarom twijfelde ik toch een beetje, ondanks dat ik goed getraind heb. Maar modder ligt me, dus ik was blij dat we vandaag een lastig parcours kregen voorgeschoteld. We hebben met het hele team (777 Cyclocrossteam, red.) sterk gereden. We wisten dat we Alvarado in de gaten moesten houden. Toen ze viel in de laatste ronde, twijfelde ik dan ook niet om door te gaan. Ik ben heel blij met deze overwinning en kijk al uit naar de volgende manches.”Foto: (c) Photopress


twitter#superprestige